Яна Маринова спечели награда за най-добра актриса в главна женска роля

...
Яна Маринова спечели награда за най-добра актриса в главна женска роля
Коментари Харесай

Яна Маринова спечели престижна награда в Италия СНИМКИ

Яна Маринова спечели премия за най-хубава актриса в основна женска роля на италианския фестивал Castelli Romani International Film Festival заради присъединяване си в „ Игра на доверие “ на режисьора Мартин Макариев. Това оповестяват от българската продукция.

По думите им оценката е поделено сред наша актриса и нейната хърватска колега Джейн Александър – за кино лентата „ Молитва за Юда “ (Una Preghiera per Giuda) на италианския режисьор Massimo Paolucci.

Третото издание на фестивала се организира до италианската столица, в град Aрича, в музея Palazzo Chigi Ariccia, издигнат през XV век. Специални посетители са били звездите на италианското кино Орнела Мути и Франко Неро. Неро е спечелил премията „ Най-добър режисьор " за кино лентата „ Човекът, който проектира Бог “ (L`uomo che disegnò Dio).



След прожекцията на „ Игра на доверие ” Яна Маринова е получила овации и похвали за кино лентата от представителите на италианското жури, експерти от филмовия отрасъл и публични посетители, които определили лентата като едно от попаденията на фестивала, написа Българска телеграфна агенция. Гости от българското посолство са подарили на актрисата българска обичайната кукла в носия.

„ Изключително изненада съм за тази премия, тъй като „ Игра на доверие ” не е характерен фестивален филм, а е филм, ориентиран към фена. Не съм си и мечтала да получа сходна премия, и то навръх фестивал в Италия – страната на великото кино и на великата хубост. Благодаря от цялото си сърце на феновете. Изключително съм признателна за топлото посрещане от уредниците на Castelli Romani и за вниманието, което оказаха на кино лентата ни. Щастлива съм и стимулирана, че „ Игра на доверие “ стартира своя живот на интернационалната сцена с отличие “, коментира Яна Маринова.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР